De waarde van certificering en erkenning.

Wat is het nut van certificering of zaken doen met een gecertificeerd bedrijf als IWEPRO?

Als eerste willen we u er op wijzen dat er veel bedrijven zijn die meeliften met de erkende bedrijven wat betreft het keurmerk. Ze zullen aangeven dat ze verstand van zaken hebben en proberen u spullen te verkopen. Ze beweren dat ramen en deuren voldoen aan de eisen terwijl dat niet zo is. Zij doen u dan een aantrekkelijk aanbod. Alle moeilijke of dure ingrepen laten ze echter achterwege. Vaak hebben particulieren sloten laten aanbrengen met de gedachte dat het wel goed zal zijn. Dit blijkt in de praktijk tegen te vallen: klusbussen, Doe Het Zelf zaken, ijzerwaren groothandel, kennissen of een timmerman, wij kennen ze allemaal. Wij gebruiken altijd het voorbeeld van de supermarkt: u kunt in de supermarkt brood kopen, maar ze hebben geen verstand van bakken. Spullen kopen kun je overal, maar goed beveiligen is echt een andere zaak. Ook komt men wel eens aan de deur met alarm-systeempjes, waarbij de verkoper, u snel wil overtuigen om dit aanschaffen. Even tekenen graag! Ze maken u bang met allerlei filmpjes of krantenartikelen waarin te lezen staat dat sloten alleen niet helpen. Trap daar niet in, u koopt schijnveiligheid en zit er soms jaren aan vast.   


Certificering

Het gecertificeerd zijn heeft voordelen, zowel voor u als voor de verzekeraar. Voor u als klant en voor de verzekeraar als risicodrager geeft het zekerheid als u bent beveiligd conform de norm. Een ander belangrijk punt is dat u als klant weer te maken hebt het een bedrijf dat professioneel bezig is met beveiligen. Geen klussen bus, of ik ken wel iemand die er verstand van heeft of "Doe Het Zelf" zaken met een mannetje. IWEPRO werkt volgens een hoge standaard en conform bestaande normeringen als P.K.V.W. de N.B.R. of BORG. Dit geeft aan dat het bedrijf beschikt over een bepaalde kennis en dat het personeel voldoet aan een aantal criteria zoals een goede opleiding en deskundige advisering. Ook is een van de eisen dat IWEPRO goed is verzekerd voor schades, mocht er iets misgaan. Het bedrijf en het personeel zijn verplicht zich bij te scholen m.b.t. de laatste ontwikkelingen en nieuwste regelgeving. Onze personeelsleden zijn allen in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) zodat u kunt rekenen op betrouwbaar personeel.


Verzekeraars

Verzekeraars zijn de risicodragers en bepalen voor een groot deel hoe de beveiliging er uit komt te zien. Voor de verzekeraars is het belangrijk dat beveiligingsbedrijven gecertificeerd zijn, zodat ze er op kunnen vertrouwen dat de werkzaamheden worden uitgevoerd zoals het hoort.


CCV

Dit is de overkoepelende organisatie die een aantal regelingen beheerd, waaronder het Politiekeurmerk Veilig Wonen en Borg.


CB&V

Dit is een controlerende instantie waar IWEPRO bij aangesloten is.
Zij toetst jaarlijks of IWEPRO voldoet aan de eisen.
Ook verzorgt deze instantie cursussen zodat wij up-to-date blijven.


Politiekeurmerk Veilig Wonen

Dit keurmerk is ontwikkeld voor woningen en bestaat uit twee delen: regels voor bestaande bouw en regels voor nieuwbouw.  De regels voor nieuwbouw zijn van toepassing voor aannemers en fabrikanten van ramen en deuren. Bij nieuwbouw worden ramen en deuren in zijn geheel getest en gecertificeerd. Bij bestaande bouw worden producten zoals sloten voorzien van een SKG teken en vervolgens gemonteerd.
Na dat dit deskundig is gebeurt wordt het geheel getoetst. Indien een certificaat wordt overlegd bij de verzekeraars wordt korting gegeven op de inboedelpolis. 

Extra info: Advies: Politiekeurmerk Veilig Wonen


Borg

De Borgregeling is bedoeld voor hogere risico`s zoals bij bedrijven, instellingen, kantoren of wooncomplexen. Er zijn in totaal vier klasse waarin u kunt worden ingeschaald. Afhankelijk van de risico`s en waarde van de attractieve goederen wordt bepaald in welke risico klasse u terecht komt. De uit te voeren maatregelen worden steeds strenger hoe hoger het risico wordt.  De te treffen maatregelen is altijd een combinatie van verschillende beveiliging disciplines zoals bouwkundige,organisatorische, elektronische maatregelen.
Ook glas afscherming, rolluiken en verlichting kunnen van toepassing zijn. 

Extra info: Advies: Borg certificering


Background image
img img img img img img